Binnen de conferentie van voorzitters van de Kamer werd uiteraard de verwarring over de bewuste maatregel besproken. Bedoeling is dat commissievoorzitter Van Quickenborne contact opneemt met minister Bacquelaine om hem naar het parlement uit te nodigen. Het is niet zeker of dat op korte termijn zal lukken, zo viel achteraf te horen.

'Dit tart toch elke verbeelding. Binnen 16 maanden gaan de eerste mensen met pensioen die door deze maatregel van de regering geraakt worden. Hoe is het mogelijk dat er niet onmiddellijk een commissie wordt samengeroepen?', aldus Temmerman.

'Het is een kwestie van goed fatsoen om mensen die over 16 maanden met pensioen gaan, vandaag duidelijk te geven over de hoogte van dat pensioen. Mensen hebben recht op duidelijkheid'.

Binnen de conferentie van voorzitters van de Kamer werd uiteraard de verwarring over de bewuste maatregel besproken. Bedoeling is dat commissievoorzitter Van Quickenborne contact opneemt met minister Bacquelaine om hem naar het parlement uit te nodigen. Het is niet zeker of dat op korte termijn zal lukken, zo viel achteraf te horen. 'Dit tart toch elke verbeelding. Binnen 16 maanden gaan de eerste mensen met pensioen die door deze maatregel van de regering geraakt worden. Hoe is het mogelijk dat er niet onmiddellijk een commissie wordt samengeroepen?', aldus Temmerman. 'Het is een kwestie van goed fatsoen om mensen die over 16 maanden met pensioen gaan, vandaag duidelijk te geven over de hoogte van dat pensioen. Mensen hebben recht op duidelijkheid'.