Er staat veel op het spel: bij de Republikeinen zijn er 624 van de in totaal 1.237 afgevaardigden op de partijconventie te verdelen, bij de Democraten zijn de 880 te winnen afgevaardigden goed voor ongeveer een derde. Voorlopig lijken Hillary Clinton bij de Democraten en Donald Trump bij de Republikeinen over de beste papieren te beschikken.

Extra nieuwsuitzendingen

Elke Pattyn brengt woensdag om 6 uur een eerste extra VTM NIEUWS met reportages, resultaten, analyses en live-verslaggeving van correspondente Greet De Keyser. Tot 9 uur volgt elk uur een update. Ook in het VTM NIEUW van 13 en 19 uur komt er uitgebreide verslaggeving over deze beslissende fase in de Amerikaanse voorverkiezingen.

Op Eén is er woensdag om 7 uur een eerste extra uitzending van "Het Journaal". Dat gaat nadien in lus tot 8 uur. Om 8 uur is er dan een tweede extra uitzending, dat in lus gaat tot 9 uur. Waarna er nog een derde uitzending volgt, dat op zijn beurt in lus gaat tot 10 uur. (Belga)

Er staat veel op het spel: bij de Republikeinen zijn er 624 van de in totaal 1.237 afgevaardigden op de partijconventie te verdelen, bij de Democraten zijn de 880 te winnen afgevaardigden goed voor ongeveer een derde. Voorlopig lijken Hillary Clinton bij de Democraten en Donald Trump bij de Republikeinen over de beste papieren te beschikken. Elke Pattyn brengt woensdag om 6 uur een eerste extra VTM NIEUWS met reportages, resultaten, analyses en live-verslaggeving van correspondente Greet De Keyser. Tot 9 uur volgt elk uur een update. Ook in het VTM NIEUW van 13 en 19 uur komt er uitgebreide verslaggeving over deze beslissende fase in de Amerikaanse voorverkiezingen. Op Eén is er woensdag om 7 uur een eerste extra uitzending van "Het Journaal". Dat gaat nadien in lus tot 8 uur. Om 8 uur is er dan een tweede extra uitzending, dat in lus gaat tot 9 uur. Waarna er nog een derde uitzending volgt, dat op zijn beurt in lus gaat tot 10 uur. (Belga)