Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

In landen als Frankrijk of Nederland bellen ministers al jaren met beveiligde, gecodeerde telefoon, die spionage moeten bemoeilijken, maar in België was dat nog niet het geval.

Op vraag van de huidige regering heeft het kabinet Defensie onlangs honderd beveiligde gsm's aangekocht. Het gaat om smartphones die uitgerust zijn met speciale encryptiesoftware, waardoor alle data 'versleuteld' worden voordat het toestel ze verstuurt. Mocht spionnen die info toch kunnen onderscheppen, dan kunnen ze de boodschap niet ontcijferen.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.In landen als Frankrijk of Nederland bellen ministers al jaren met beveiligde, gecodeerde telefoon, die spionage moeten bemoeilijken, maar in België was dat nog niet het geval. Op vraag van de huidige regering heeft het kabinet Defensie onlangs honderd beveiligde gsm's aangekocht. Het gaat om smartphones die uitgerust zijn met speciale encryptiesoftware, waardoor alle data 'versleuteld' worden voordat het toestel ze verstuurt. Mocht spionnen die info toch kunnen onderscheppen, dan kunnen ze de boodschap niet ontcijferen. (Belga/RR)