Richard Ferrand, minister voor de Cohesie van de Territoria in de nieuwe Franse regering en vertrouweling van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron, zal de Franse regering weldra verlaten.

Volgens nieuwszender BFMTV heeft president Emmanuel Macron gevraagd dat Ferrand fractieleider van de presidentiële partij La République en Marche! in de Nationale Assemblée zou worden.

Ferrand kwam eerder in opspraak in verband met een vastgoedaffaire waarin zijn echtgenote is betrokken en ook een zaak van fictief werk. De politicus zelf heeft de aantijgingen heftig ontkend.

Er waren al geruime tijd oproepen vanuit de oppositie en anticorruptiegroeperingen om gerechtelijk een onderzoek in te stellen, iets wat het parket van Brest begin deze maand aankondigde. Bij de vorming van de nieuwe regering hebben Macron en zijn premier Edouard Philippe gezegd hoog in te zetten op de moraliteit van de ministers.

Richard Ferrand, minister voor de Cohesie van de Territoria in de nieuwe Franse regering en vertrouweling van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron, zal de Franse regering weldra verlaten. Volgens nieuwszender BFMTV heeft president Emmanuel Macron gevraagd dat Ferrand fractieleider van de presidentiële partij La République en Marche! in de Nationale Assemblée zou worden. Ferrand kwam eerder in opspraak in verband met een vastgoedaffaire waarin zijn echtgenote is betrokken en ook een zaak van fictief werk. De politicus zelf heeft de aantijgingen heftig ontkend.Er waren al geruime tijd oproepen vanuit de oppositie en anticorruptiegroeperingen om gerechtelijk een onderzoek in te stellen, iets wat het parket van Brest begin deze maand aankondigde. Bij de vorming van de nieuwe regering hebben Macron en zijn premier Edouard Philippe gezegd hoog in te zetten op de moraliteit van de ministers.