Staatsecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (NV-A) trekt de verblijfskaarten van 7 vreemedelingen in die een crimineel dossier hebben. Door de nieuwe vreemdelingenwet kan de verblijfsvergunning worden ingetrokken van vreemdelingen die in België geboren zijn of die voor hun twaalfde naar België gekomen zijn, en een gevaar vormen voor de samenleving.

'Van de zeven zijn er drie Syriëstrijders, die dus niet meer terug naar België kunnen', voegt hij er nog aan toe. Momenteel worden in het kader van nog eens 80 dossiers zware criminelen in de gevangenis verhoord met het oog op de mogelijke intrekking van hun verblijfskaart.

'We blijven hard doorwerken in de aanpak van criminele vreemdelingen. De gebeurtenissen van gisterenavond tonen dat dit noodzakelijk blijft', besluit Francken.

Staatsecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (NV-A) trekt de verblijfskaarten van 7 vreemedelingen in die een crimineel dossier hebben. Door de nieuwe vreemdelingenwet kan de verblijfsvergunning worden ingetrokken van vreemdelingen die in België geboren zijn of die voor hun twaalfde naar België gekomen zijn, en een gevaar vormen voor de samenleving. 'Van de zeven zijn er drie Syriëstrijders, die dus niet meer terug naar België kunnen', voegt hij er nog aan toe. Momenteel worden in het kader van nog eens 80 dossiers zware criminelen in de gevangenis verhoord met het oog op de mogelijke intrekking van hun verblijfskaart. 'We blijven hard doorwerken in de aanpak van criminele vreemdelingen. De gebeurtenissen van gisterenavond tonen dat dit noodzakelijk blijft', besluit Francken.