Gewoon van coalitie veranderen, volstaat voor Groen niet. 'Er is niet zomaar nood aan een nieuwe politieke meerderheid, wel aan nieuwe manier van aan politiek doen', zegt Groen-voorzitster Meyrem Almaci.

Volgens de Groen-voorzitter is het systeem dat de traditionele partijen de voorbije decennia hebben geïnstalleerd in crisis. 'Het is onze prioriteit om komaf te maken met het systeem van zelfbediening, cumul en achterkamerpolitiek. Er zijn nieuwe afspraken en spelregels nodig die transparantie en eerlijke politiek waarborgen. Groen en Ecolo reiken de hand aan de partijen die werk willen maken van transparantie en eerlijke politiek', zegt Almaci.

CdH liet maandagmiddag bij monde van voorzitter Benoît Lutgen weten niet meer met de PS te willen regeren. Hij riep MR, Ecolo en Défi op om alternatieve meerderheden te vormen. MR wil daar alvast over praten. Groen-voorzitter Almaci spreekt van een 'doorzichtig manoeuvre' van cdH en MR, dat 'weinig vertrouwen' opwekt. 'CdH en MR lijken meer met zichzelf bezig en het verdelen van ministerportefeuilles om de eigen machtspositie te versterken dan de oprechte bekommernis om de zelfbedieningscultuur aan te pakken.

Het is nu niet het moment om postjes te verdelen, maar wel om schoon schip te maken in Brussel.' 'Groen wil, samen met Ecolo, deze nieuwe spelregels uittekenen met alle partijen die daartoe bereid zijn. Dat is waar de bevolking nu terecht om schreeuwt. Beide partijen blijven intens samenwerken om dit te realiseren en het vertrouwen in de politiek te herstellen', besluit Almaci.

Gewoon van coalitie veranderen, volstaat voor Groen niet. 'Er is niet zomaar nood aan een nieuwe politieke meerderheid, wel aan nieuwe manier van aan politiek doen', zegt Groen-voorzitster Meyrem Almaci.Volgens de Groen-voorzitter is het systeem dat de traditionele partijen de voorbije decennia hebben geïnstalleerd in crisis. 'Het is onze prioriteit om komaf te maken met het systeem van zelfbediening, cumul en achterkamerpolitiek. Er zijn nieuwe afspraken en spelregels nodig die transparantie en eerlijke politiek waarborgen. Groen en Ecolo reiken de hand aan de partijen die werk willen maken van transparantie en eerlijke politiek', zegt Almaci. CdH liet maandagmiddag bij monde van voorzitter Benoît Lutgen weten niet meer met de PS te willen regeren. Hij riep MR, Ecolo en Défi op om alternatieve meerderheden te vormen. MR wil daar alvast over praten. Groen-voorzitter Almaci spreekt van een 'doorzichtig manoeuvre' van cdH en MR, dat 'weinig vertrouwen' opwekt. 'CdH en MR lijken meer met zichzelf bezig en het verdelen van ministerportefeuilles om de eigen machtspositie te versterken dan de oprechte bekommernis om de zelfbedieningscultuur aan te pakken. Het is nu niet het moment om postjes te verdelen, maar wel om schoon schip te maken in Brussel.' 'Groen wil, samen met Ecolo, deze nieuwe spelregels uittekenen met alle partijen die daartoe bereid zijn. Dat is waar de bevolking nu terecht om schreeuwt. Beide partijen blijven intens samenwerken om dit te realiseren en het vertrouwen in de politiek te herstellen', besluit Almaci.