‘Politiebescherming voor speurders die financiering terrorisme onderzoeken’

Elke Sleurs (N-VA) © BELGA

Staatssecretaris Elke Sleurs vraagt politiebescherming voor de inspecteurs, die onderzoek verrichten naar de financiën van het terrorisme. Ook hun families moeten volgens de staatssecretaris bescherming krijgen.

Dat melden De Standaard, Het Nieuwsblad en De Tijd.

Via de strijd tegen de fiscale fraude hoopt de regering ook de financiering van het terrorisme vanuit Belgie aan banden te leggen.

Staatssecretaris voor Fiscale Fraudebestrijding Elke Sleurs maakt speurders vrij om vzw’s te onderzoeken die gebruikt worden voor witwasconstructies of als financiers van terrorisme. Ze wil dan wel dat die speurders (en hun familie) politiebescherming genieten.

15 punten

De maatregelen maken deel uit van een vijftienpuntenplan van Sleurs om de fiscale fraude in ons land aan te pakken. Zo wil ze voorts de verjaringstermijn in fraudezaken optrekken, komaf maken met het ‘genaderecht’ voor fiscale fraudeurs dat de minister van Financiën nu heeft en de databank van de fiscus koppelen aan externe databanken om gegevens te vergelijken. Andere maatregelen zijn systematische controles op de activiteit die bedrijven opgeven, toegang tot het centrale bankregister voor veel meer diensten, strengere controles op wisselkantoren en geld voor de fiscus om topadvocaten in te zetten in grote fraudezaken.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content