Politieagent schiet man neer in Hoei

Een politieagent heeft zondagmiddag in Hoei, in de provincie Luik, met zijn dienstwapen een man die zich dreigend gedroeg doodgeschoten. Dat heeft dienstdoend burgemeester Eric Dosogne (PS) aan Belga bevestigd.

De politie kwam rond het middaguur tussenbeide nadat een man een aantal voertuigen in de rue Paul Carré in Hoei had beschadigd, aldus de burgemeester die op de hoogte werd gebracht door korpschef Jean-Marie Dradin. ‘Toen de politie arriveerde, was de verdachte teruggekeerd naar zijn huis. Hij verliet vervolgens de woning en bedreigde een politieagent met een groot steekwapen met lemmet, een soort sabel. De agenten vroegen hem om zijn wapen neer te leggen, maar hij werd steeds bedreigender naar een politieman. Zijn leven was in gevaar. Hij had geen andere keuze dan te schieten’, doet burgemeester Dosogne verhaal op basis van de eerste elementen .

Het parket bevestigde nadien die verklaring en stapt ter plaatse af. Er volgt een onderzoek om de precieze omstandigheden van het incident te bepalen. ‘Het is een moeilijk moment en het is jammer dat er een slachtoffer is gevallen, maar ik heb alle vertrouwen in de politie, in de manschappen die op dat moment ter plaatse waren en in hun professionaliteit’, besluit burgemeester Dosogne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content