Politie rolt drugsbende op en vindt arsenaal aan wapens

© iStock

De lokale politie van de zone Zuiderkempen heeft donderdag een drugsbende opgerold die actief was in zowel Antwerpen, Oost-Vlaanderen als Vlaams-Brabant. Naast drugs werden er ook wapens, munitie en 25.000 euro aan cash geld gevonden.

De Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen meldt dat tijdens verschillende huiszoekingen vijf verdachten werden opgepakt. Daarvan werden er vier aangehouden door de onderzoeksrechter.

De zes huiszoekingen vonden plaats in het Antwerpse Herselt, het Oost-Vlaamse Erpe-Mere en de Vlaams-Brabantse gemeenten Aarschot en Begijnendijk. De politie had al sterke aanwijzingen dat de bende zich bezighield met drugshandel, maar kwam tot de vaststelling dat ze ook actief was in de illegale wapen- en sigarettenhandel. Zo werd in Erpe-Mere een heel arsenaal aan wapens en munitie gevonden, waaronder vuurwapens, (werp)messen, boksbeugels, degenstokken, dolken, zwaarden en stroomstootwapens.

In Aarschot leverde de inval 5 kilo tabak en een grote hoeveelheid merkloze sigaretten op. Een 44-jarige man en 50-jarige vrouw uit Herselt, een 40-jarige man uit Erpe-Mere en een 24-jarige vrouw uit Begijnendijk werden na verhoor door de onderzoeksrechter aangehouden, een vijfde verdachte werd weer vrijgelaten. Het onderzoek gaat intussen voort. (Belga)

Partner Content