Politie legt raveparty stil in Bretagne: agenten bekogeld met petanqueballen

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

De Franse gendarmerie heeft vrijdagavond ingegrepen om een raveparty in de buurt van het Bretoense Redon (Ille-et-Vilaine) te verhinderen. Dat heeft de lokale prefectuur bekendgemaakt. Er zouden verscheidene gewonden gevallen zijn aan beide zijden.

Volgens de prefectuur probeerden de feestvierders een raveparty te organiseren op de renbaan van Redon. De nationale gendarmerie bevestigde in een tweet dat er een operatie ‘aan de gang’ was na de poging om een Teknival (gratis openlucht ‘Teknofestival’, vaak illegaal) op te zetten, en zei dat ‘meer dan 400 gendarmes’ waren ingeschakeld ‘om de onrust te stoppen’.

Volgens de autoriteiten ‘worden de ordetroepen geconfronteerd met zeer gewelddadige individuen, die molotovcocktails, petanqueballen en sintelblokken gooien’.

‘Er zijn aan beide kanten al verscheidene gewonden geteld. Zij worden opgevangen door de hulpdiensten en de Civiele Bescherming, die door de prefect ter plaatse zijn gestuurd’, aldus de prefectuur op Twitter.

‘Sinds gisteravond (vrijdagavond, red.) is er geen muziek meer’, maar ‘de personen die aan deze illegale rave hebben deelgenomen, zijn nog steeds ter plaatse aanwezig’, aldus de prefectuur. (Belga)

Partner Content