Politie en gemeenten hebben geen verbinding met Rijksregister na elektrische panne

© Belga

Na een elektrische panne bij het primaire informaticacentrum van het Rijksregister kunnen onder andere gemeenten en politiediensten donderdag tijdelijk geen verbinding maken met dat Rijksregister.

Vooral de dienst bevolking van de gemeentehuizen zal hinder ondervinden. Het invullen van Tax-on-web met behulp van de elektronische identiteitskaart vormt weliswaar geen probleem. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

Sinds woensdagavond 19 uur is de verbinding met het Rijksregister onmogelijk. Daardoor is het momenteel onmogelijk om aan gemeentehuizen identiteitsbewijzen op te halen. De elektrische panne deed zich voor ten gevolge van een technisch onderhoud.

“Verschillende componenten van het informaticamaterieel werden hierbij beschadigd”, aldus de federale overheidsdienst. “Onze technische dienst stelt alles in het werk om onze systemen zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen”, klinkt het nog. “Wij hopen dit zo snel mogelijk te realiseren, maar weten momenteel niet hoe lang dit nog zal duren.” De FOD merkt wel op dat het invullen van Tax-on-web met behulp van de e-ID geen probleem vormt. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content