Podiumexperts houden weer in de gaten tijdens Maanrock

© ThinkStock

Na het drama op Pukkelpop willen de organisatoren van het Mechelse muziekfestival Maanrock geen enkel risico nemen.

Na de dramatische gebeurtenissen op Pukkelpop willen de organisatoren van het Mechelse muziekfestival Maanrock geen enkel risico nemen. Omdat zondag opnieuw hevig stormweer voorspeld wordt, zal podiumbouwer Stageco die dag op elk podium een medewerker plaatsen die het weer in de gaten houdt en indien nodig kan ingrijpen.

Dat is gisteren beslist na extra veiligheidsoverleg over Maanrock, melden verschillende kranten vandaag. Maanrock vindt vandaag en morgen plaats op de Grote Markt, de IJzerenleen en de Vismarkt in Mechelen.

“De podiumexpert kan bij hevige wind beslissen om zeilen uit te halen of eventueel klank- en lichtbruggen te doen zakken om het gewicht anders te verdelen. Er worden daarvoor op alle torens extra windmeters geplaatst”, zegt organisator Kurt Moens, voorzitter van de vzw Mechelse Feesten, in Het Nieuwsblad.

In tegenstelling tot Pukkelpop vindt Maanrock plaats in het centrum van Mechelen en is het festival dus goed beschut door gebouwen.

Herdenking

Om de slachtoffers van Pukkelpop te herdenken komt er een zwarte rouwband op de videoschermen naast de podia van Maanrock. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content