Podcast Jong Talent: Wat betekent pastorale zorg aan het sterfbed?

Brecht Castel

Wat betekent pastorale zorg aan het sterfbed? Op deze – en tal van andere – vragen krijg je de komende maanden antwoorden in de Knack-podcast Jong Talent. Elke maand leert een beloftevol persoon je een nieuwe wereld kennen. Iets bijleren op een luchtige manier? Dan is Jong Talent iets voor jou.

Lindsy Desmet (28) onderzoekt aan de KU Leuven de impact van pastorale zorg voor ouderen in ziekenhuizen. Bovendien maakte ze van haar roeping haar beroep: pastor zijn. Haar verhaal hoor je in de tweede aflevering van de Knack-podcast Jong Talent.

Desmet: ‘Het is heftig om bij iemands dood aanwezig te zijn. Maar bovenal vind ik dat een enorme eer. De wijsheden en levensverhalen van mensen die hun laatste adem uitbliezen in mijn bijzin draag ik voor altijd mee. Tijdens de coronacrisis hebben de vele sterfgevallen mij getekend. In een woonzorgcentrum weet je dat je veel mensen gaat verliezen, maar de snelle opeenvolging was slopend.  

Ontdek HIER het derde deel van de aflevering en vergeet je niet te abonneren via je favoriete podcastapp.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Anneleen van Kuyck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content