De play-offs zijn een geweldige uitvinding, en de spectaculairste wedstrijden spelen zich af in reeks III tussen Eupen en Charleroi. Ere wie ere toekomt: sinds ze bij de profliga hun boontjes zelf doppen, loopt het allemaal veel gesmeerder dan toen die amateurs van de bond het nog voor het zeggen hadden. Nee, dat is echt een grote verbetering geweest.

Elke dag is er iets te beleven voor voetballiefhebbers. Clubs staan meer voor de rechtbank dan op de groene mat. Elk besluit wordt aangevochten. Beslissingen die met grote meerderheid werden genomen, worden de week nadien weer van tafel geveegd omdat er vijf van kamp zijn veranderd. Onderlinge schadeclaims van een half miljoen euro gaan vlot over de toonbank. Clubleiders gaan tekeer als verwilderde hooligans, geven elkaar geen hand meer, willen niet op elkaars receptie komen, en maken elkaar face-to-face én in de media uit voor het vuil van de straat. Het volstaat dat de ene zus wil, en de ander wil onmiddellijk zo.

Alles is nu veel professioneler en beter geregeld dan vroeger. En solidariteit is geen loos begrip meer. Het functioneert zo goed dat er binnenkort twee profliga's komen. Hoe lang zou het nog duren voor we ook Ivan De Witte moeten gaan terugzoeken in een klooster aan de Loire? Wij kennen er een waar binnenkort een plaats vrij komt. Met zuster Marie-Sophie, die mère supérieure van de Monastieke Gemeenschappen van Jeruzalem in La Ferté-Imbaut, zal De Witte het wel goed kunnen vinden. Het is Hilde Van Malderen niet, maar een mens kan niet altijd kieskeurig zijn.

Koen Meulenaere

De play-offs zijn een geweldige uitvinding, en de spectaculairste wedstrijden spelen zich af in reeks III tussen Eupen en Charleroi. Ere wie ere toekomt: sinds ze bij de profliga hun boontjes zelf doppen, loopt het allemaal veel gesmeerder dan toen die amateurs van de bond het nog voor het zeggen hadden. Nee, dat is echt een grote verbetering geweest. Elke dag is er iets te beleven voor voetballiefhebbers. Clubs staan meer voor de rechtbank dan op de groene mat. Elk besluit wordt aangevochten. Beslissingen die met grote meerderheid werden genomen, worden de week nadien weer van tafel geveegd omdat er vijf van kamp zijn veranderd. Onderlinge schadeclaims van een half miljoen euro gaan vlot over de toonbank. Clubleiders gaan tekeer als verwilderde hooligans, geven elkaar geen hand meer, willen niet op elkaars receptie komen, en maken elkaar face-to-face én in de media uit voor het vuil van de straat. Het volstaat dat de ene zus wil, en de ander wil onmiddellijk zo. Alles is nu veel professioneler en beter geregeld dan vroeger. En solidariteit is geen loos begrip meer. Het functioneert zo goed dat er binnenkort twee profliga's komen. Hoe lang zou het nog duren voor we ook Ivan De Witte moeten gaan terugzoeken in een klooster aan de Loire? Wij kennen er een waar binnenkort een plaats vrij komt. Met zuster Marie-Sophie, die mère supérieure van de Monastieke Gemeenschappen van Jeruzalem in La Ferté-Imbaut, zal De Witte het wel goed kunnen vinden. Het is Hilde Van Malderen niet, maar een mens kan niet altijd kieskeurig zijn. Koen Meulenaere