De Takasakiyama Natural Zoological Garden kondigde woensdag aan dat het eerste babyaapje van het jaar, een makaak, vernoemd zou worden naar de nieuwe Britse prinses Charlotte. Al snel werd het dierenpark overstelpt met verontwaardigde e-mails en telefoontjes.

De naam Charlotte was nochtans gekozen op basis van een publieke stemming, met 59 van de 853 stemmen. Toch kreeg de zoo al snel heel wat kritiek te verwerken: de naam zou onrespectvol zijn ten opzichte van het Britse koningshuis. "Stel u voor hoe er gereageerd zou worden als men een aap zou vernoemen naar de Japanse keizerfamilie", zegt een Japanse tegenstander.

Excuses

Andere namen die in the running waren, zijn "Kei", naar de Japanse tennisster Kei Nishikori en "Elsa", naar het personage uit de Disneyfilm "Frozen".

"Wij nemen deze kritiek ernstig", stelt de zoo op haar website. "We verontschuldigen ons voor de commotie die ontstaan is over de naam."

De zoo is nu dan ook op zoek naar een nieuwe naam voor de babyaap. (Belga/TE)

De Takasakiyama Natural Zoological Garden kondigde woensdag aan dat het eerste babyaapje van het jaar, een makaak, vernoemd zou worden naar de nieuwe Britse prinses Charlotte. Al snel werd het dierenpark overstelpt met verontwaardigde e-mails en telefoontjes. De naam Charlotte was nochtans gekozen op basis van een publieke stemming, met 59 van de 853 stemmen. Toch kreeg de zoo al snel heel wat kritiek te verwerken: de naam zou onrespectvol zijn ten opzichte van het Britse koningshuis. "Stel u voor hoe er gereageerd zou worden als men een aap zou vernoemen naar de Japanse keizerfamilie", zegt een Japanse tegenstander.Andere namen die in the running waren, zijn "Kei", naar de Japanse tennisster Kei Nishikori en "Elsa", naar het personage uit de Disneyfilm "Frozen". "Wij nemen deze kritiek ernstig", stelt de zoo op haar website. "We verontschuldigen ons voor de commotie die ontstaan is over de naam." De zoo is nu dan ook op zoek naar een nieuwe naam voor de babyaap. (Belga/TE)