Voor het eerst sinds 1996 zijn er opnieuw struisvogels te zien in de dierentuin en in het oude leeuwenverblijf zijn vanaf nu twaalf wasberen gehuisvest.

De jonge olifantenstier Kanvar moet op termijn de partner worden van Kai-Mook in Planckendael, maar zal eerst enkele jaren in Antwerpen te bewonderen vallen.

Ook op het vlak van infrastructuur is er de voorbije maanden veel veranderd. Waar vroeger de roofvogelvolière stond, het oudste gebouw van de zoo, verrees een speciaal voor het park ontworpen speeltuin.

Tot honderd kinderen van 6 tot 14 jaar kunnen er zich uitleven op speelplatformen tot wel vier meter hoog. Het ontwerp staat in het teken van klimmen en klauteren in het bos. Enkele diersoorten zoals de maki's en wallaby's krijgen net naast deze SpeelZoo een plek en zullen door een glazen wand te zien zijn.

De Zoo plant voor 2014 een nieuw koraalrif voor exotische vissen. Het aquariumgebouw is echter nu al vernieuwd en toegankelijk. Het ruim honderd jaar oude beschermde gebouw werd zo goed mogelijk in zijn oorspronkelijke staat hersteld door onder meer het originele plafond met ornamenten en steunbogen weer zichtbaar te maken. De door zout water aangetaste wandbekleding werd volledig vervangen, in dezelfde marmersoort als voorheen. (Belga/TE)

Voor het eerst sinds 1996 zijn er opnieuw struisvogels te zien in de dierentuin en in het oude leeuwenverblijf zijn vanaf nu twaalf wasberen gehuisvest. De jonge olifantenstier Kanvar moet op termijn de partner worden van Kai-Mook in Planckendael, maar zal eerst enkele jaren in Antwerpen te bewonderen vallen. Ook op het vlak van infrastructuur is er de voorbije maanden veel veranderd. Waar vroeger de roofvogelvolière stond, het oudste gebouw van de zoo, verrees een speciaal voor het park ontworpen speeltuin. Tot honderd kinderen van 6 tot 14 jaar kunnen er zich uitleven op speelplatformen tot wel vier meter hoog. Het ontwerp staat in het teken van klimmen en klauteren in het bos. Enkele diersoorten zoals de maki's en wallaby's krijgen net naast deze SpeelZoo een plek en zullen door een glazen wand te zien zijn. De Zoo plant voor 2014 een nieuw koraalrif voor exotische vissen. Het aquariumgebouw is echter nu al vernieuwd en toegankelijk. Het ruim honderd jaar oude beschermde gebouw werd zo goed mogelijk in zijn oorspronkelijke staat hersteld door onder meer het originele plafond met ornamenten en steunbogen weer zichtbaar te maken. De door zout water aangetaste wandbekleding werd volledig vervangen, in dezelfde marmersoort als voorheen. (Belga/TE)