Het zonnevliegtuig, Solar Impulse, is dinsdagochtend om 05.10 uur vertrokken in Brussel. Het vliegtuigje zet koers naar Parijs, waar het eregenodigde is op het luchtvaartsalon van Le Bourget.

Behalve bij een verandering van de plannen zal het Solar Impulse vliegtuig niet voor 21.30 uur in Parijs neerstrijken. Missieverantwoordelijke Raymond Clerc zegt dat men met de late aankomst maximaal turbulenties wil vermijden. Bovendien is het luchtverkeer intens tot 21.00 uur, vooral boven de Parijse luchthaven Charles De Gaulle. Het vliegtuig passeert dicht bij de pistes van deze vlieghaven, met ook krachtige turbulenties tot gevolg.

Alles verloopt momenteel goed aan boord. Omstreeks 11.30 uur waren de zonnebatterijen voor bijna 93 procent geladen en bedroeg het vermogen van de generatoren 95 procent. (Belga)

Het zonnevliegtuig, Solar Impulse, is dinsdagochtend om 05.10 uur vertrokken in Brussel. Het vliegtuigje zet koers naar Parijs, waar het eregenodigde is op het luchtvaartsalon van Le Bourget. Behalve bij een verandering van de plannen zal het Solar Impulse vliegtuig niet voor 21.30 uur in Parijs neerstrijken. Missieverantwoordelijke Raymond Clerc zegt dat men met de late aankomst maximaal turbulenties wil vermijden. Bovendien is het luchtverkeer intens tot 21.00 uur, vooral boven de Parijse luchthaven Charles De Gaulle. Het vliegtuig passeert dicht bij de pistes van deze vlieghaven, met ook krachtige turbulenties tot gevolg. Alles verloopt momenteel goed aan boord. Omstreeks 11.30 uur waren de zonnebatterijen voor bijna 93 procent geladen en bedroeg het vermogen van de generatoren 95 procent. (Belga)