Microplastics en persistente chemicaliën zijn ook aanwezig in de afgelegen wateren rond de Antarctica. Dat blijkt uit de analyse van stalen tijdens een Greenpeace-expeditie.

Koraalriffen hebben fascinerende vormen, zijn kleurrijk, voortdurend in beweging en vooral essentieel voor het voortbestaan van een kwart van al het leven in de oceaan. Ontdek vijftien plaatsen in de wereld waar je schitterende koraalriffen kan bekijken.

Snorkelen is een eenvoudige manier om kennis te maken met de kleurrijke wereld onderwater. Op deze twintig plaatsen weet je zeker dat je schitterende vissen, schildpadden en koralen zal zien.

Blue Planet-producer James Honeyborne was als maker van een van de meest adembenemende natuurdocumentaires van de afgelopen jaren getuige van de desastreuze gevolgen van ons plasticgebruik op het leven in de oceaan. 'De mensheid is zich langzaam in een plastic afvalcrisis aan het slaapwandelen.'

De stijgende temperatuur van het oceaanwater is 'de grootste verborgen uitdaging van onze generatie'. Dat zegt een studie van de International Union for Conservation of Nature (IUCN).