In het kustplaatsje Minamiboso, in het zuidoosten van Tokio, is het Japanse walvisseizoen opnieuw op gang getrokken in aanwezigheid van een groep schoolkinderen. Een pas gevangen walvis werd voor de ogen van de 10-jarige kinderen en enkele omwonenden om 'educatieve redenen' in stukken gehakt. De kinderen mochten daarna proeven van het gebakken vlees.

In Minamiboso zijn ze trots op hun eeuwenoude walvistradities en willen ze deze lokale cultuur en geschiedenis aan de kinderen doorgeven.

Het is de eerste walvisvangst in Japan sinds het Internationaal Gerechtshof, het belangrijkste gerechtelijk orgaan van de VN, in maart oordeelde dat de vangst in het Zuidpoolgebied 'niet wetenschappelijk' en 'illegaal' is.

De uitspraak van het Hof had echter geen betrekking op de walvisvangst in de Grote Oceaan, een internationaal veel minder bekende walvisvangst. Daar gaat het land wel mee door. (Belga/TE)

In het kustplaatsje Minamiboso, in het zuidoosten van Tokio, is het Japanse walvisseizoen opnieuw op gang getrokken in aanwezigheid van een groep schoolkinderen. Een pas gevangen walvis werd voor de ogen van de 10-jarige kinderen en enkele omwonenden om 'educatieve redenen' in stukken gehakt. De kinderen mochten daarna proeven van het gebakken vlees.In Minamiboso zijn ze trots op hun eeuwenoude walvistradities en willen ze deze lokale cultuur en geschiedenis aan de kinderen doorgeven.Het is de eerste walvisvangst in Japan sinds het Internationaal Gerechtshof, het belangrijkste gerechtelijk orgaan van de VN, in maart oordeelde dat de vangst in het Zuidpoolgebied 'niet wetenschappelijk' en 'illegaal' is. De uitspraak van het Hof had echter geen betrekking op de walvisvangst in de Grote Oceaan, een internationaal veel minder bekende walvisvangst. Daar gaat het land wel mee door. (Belga/TE)