Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel).

Voor vandaag kleurt de kaart - vooral in het centrum van het land - rood en worden topwaarden tussen 180 en 240 microgram per kubieke meter (m3) ozon voorspeld.

Morgen wordt de kwaliteit van de lucht nog slechter. Dan worden in nagenoeg gans Vlaanderen, Brussel en delen van de Waalse provincies Luik, Waals-Brabant, Henegouwen en Namen hoge waarden voorspeld. Mogelijk wordt dan in West- en Oost-Vlaaanderen en de provincie Antwerpen de alarmdrempel van 240 microgram/m3 ozon bereikt.

Wegdek beschadigd

Door de hitte is op verschillende plaatsen in België het wegdek omhooggekomen. Dat is onder meer het geval in Antwerpen, waar de N49a richting E34 richting Knokke werd afgesloten. De rechterrijstrook wordt, om veiligheidsredenen, ook afgesloten voor het verkeer dat komt van de R1 richting N49/E34 Knokke. Ook op de N36 in Deerlijk zijn er problemen in beide richtingen als gevolg van een omhooggekomen wegdek.

In Wallonië is er hinder op de N55 ter hoogte van Silly richting Zinnik, op de N52 ter hoogte van Antoing richting E42, op de N5 ter hoogte van Jamagne richting Couvin, op de N97 ter hoogte van Dinant richting Ciney, op de N25 ter hoogte van Baisy-Thy richting Grez-Doiceau en op de A27 ter hoogte van Sankt Vith richting Prüm. (Belga/KVDA)

Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel). Voor vandaag kleurt de kaart - vooral in het centrum van het land - rood en worden topwaarden tussen 180 en 240 microgram per kubieke meter (m3) ozon voorspeld. Morgen wordt de kwaliteit van de lucht nog slechter. Dan worden in nagenoeg gans Vlaanderen, Brussel en delen van de Waalse provincies Luik, Waals-Brabant, Henegouwen en Namen hoge waarden voorspeld. Mogelijk wordt dan in West- en Oost-Vlaaanderen en de provincie Antwerpen de alarmdrempel van 240 microgram/m3 ozon bereikt.Wegdek beschadigd Door de hitte is op verschillende plaatsen in België het wegdek omhooggekomen. Dat is onder meer het geval in Antwerpen, waar de N49a richting E34 richting Knokke werd afgesloten. De rechterrijstrook wordt, om veiligheidsredenen, ook afgesloten voor het verkeer dat komt van de R1 richting N49/E34 Knokke. Ook op de N36 in Deerlijk zijn er problemen in beide richtingen als gevolg van een omhooggekomen wegdek. In Wallonië is er hinder op de N55 ter hoogte van Silly richting Zinnik, op de N52 ter hoogte van Antoing richting E42, op de N5 ter hoogte van Jamagne richting Couvin, op de N97 ter hoogte van Dinant richting Ciney, op de N25 ter hoogte van Baisy-Thy richting Grez-Doiceau en op de A27 ter hoogte van Sankt Vith richting Prüm. (Belga/KVDA)