Volgens de VN-organisatie is de kweek rendabel en ecologisch. Twee miljard mensen wereldwijd consumeren al insecten.

Insecten reproduceren zich snel en hebben een minimale impact op het milieu tijdens hun levenscyclus, zegt de FAO. Er is twee kilogram voeding nodig om één kilogram insecten te kweken, terwijl er voor één kilogram vlees acht kilogram voeding nodig is. Dat staat in het rapport dat in Rome is voorgesteld door Eduardo Rojas Briales, adjunct-algemeen directeur voor het departement Bossen van de FAO.

Voedzaam

Bovendien zijn insecten "voedzaam door hun hoog gehalte aan proteïnen, vetstoffen en mineralen" en "kunnen ze volledig geconsumeerd worden of vermalen worden tot poeder of pasta en kunnen ze toegevoegd worden aan andere voedingsmiddelen", menen de experts van de VN.

De consumptie van insecten, ook bekend als entomofagie, is al bekend in traditionele culturen in bepaalde regio's in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De kweek van insecten is gemakkelijk, want dat kan gedaan worden met behulp van organische resten zoals bijvoorbeeld voedselresten, compost of mest.

De insecten gebruiken bovendien minder water en produceren minder broeikasgassen dan vee, zegt de FAO. Volgens de FAO zullen "in 2030 meer dan negen miljard mensen gevoed moeten worden" op het moment dat "de vervuiling van de bodem en het water, een gevolg van de intensieve veeteelt en de overbegrazing, tot degradatie van de bossen leidt". (Belga/AVE)

Volgens de VN-organisatie is de kweek rendabel en ecologisch. Twee miljard mensen wereldwijd consumeren al insecten. Insecten reproduceren zich snel en hebben een minimale impact op het milieu tijdens hun levenscyclus, zegt de FAO. Er is twee kilogram voeding nodig om één kilogram insecten te kweken, terwijl er voor één kilogram vlees acht kilogram voeding nodig is. Dat staat in het rapport dat in Rome is voorgesteld door Eduardo Rojas Briales, adjunct-algemeen directeur voor het departement Bossen van de FAO. VoedzaamBovendien zijn insecten "voedzaam door hun hoog gehalte aan proteïnen, vetstoffen en mineralen" en "kunnen ze volledig geconsumeerd worden of vermalen worden tot poeder of pasta en kunnen ze toegevoegd worden aan andere voedingsmiddelen", menen de experts van de VN. De consumptie van insecten, ook bekend als entomofagie, is al bekend in traditionele culturen in bepaalde regio's in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De kweek van insecten is gemakkelijk, want dat kan gedaan worden met behulp van organische resten zoals bijvoorbeeld voedselresten, compost of mest. De insecten gebruiken bovendien minder water en produceren minder broeikasgassen dan vee, zegt de FAO. Volgens de FAO zullen "in 2030 meer dan negen miljard mensen gevoed moeten worden" op het moment dat "de vervuiling van de bodem en het water, een gevolg van de intensieve veeteelt en de overbegrazing, tot degradatie van de bossen leidt". (Belga/AVE)