De Europese Landschapsprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een initiatieven die waardevolle landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen.

Bij de vorige editie in 2011 werd het Italiaanse project 'Carbonia Landscape Machine' verkozen als winnaar. In 2011 was er ook voor het eerst een Belgische deelname. Toen vaardigde Wallonië het project 'La route paysagère du Parc naturel des Plaines de l'Escaut' af.

Door een vastgelegde beurtrol tussen de gewesten, was het deze keer de beurt aan het Vlaamse agentschap Onroerend Erfgoed om een laureaat te selecteren.

Zes landschapsprojecten stelden zich kandidaat en werden beoordeeld door een professionele jury. Het Nationaal Park Hoge Kempen, een zesduizend ha groot gebied, is uiteindelijk verkozen als winnaar, zo meldde Vlaams minister bevoegd voor Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois. (Belga/TE)

De Europese Landschapsprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een initiatieven die waardevolle landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen. Bij de vorige editie in 2011 werd het Italiaanse project 'Carbonia Landscape Machine' verkozen als winnaar. In 2011 was er ook voor het eerst een Belgische deelname. Toen vaardigde Wallonië het project 'La route paysagère du Parc naturel des Plaines de l'Escaut' af. Door een vastgelegde beurtrol tussen de gewesten, was het deze keer de beurt aan het Vlaamse agentschap Onroerend Erfgoed om een laureaat te selecteren. Zes landschapsprojecten stelden zich kandidaat en werden beoordeeld door een professionele jury. Het Nationaal Park Hoge Kempen, een zesduizend ha groot gebied, is uiteindelijk verkozen als winnaar, zo meldde Vlaams minister bevoegd voor Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois. (Belga/TE)