Ons klimaat is op weg naar een opwarming van 4 graden Celsius ten opzichte van het begin van de industriële revolutie: dat is ruim boven de grens van 2 graden die op de voorbije klimaatconferenties werd afgesproken.

"In België is het gebrek aan ambitie duidelijk zichtbaar", zegt het WWF. "De helft van onze ecologische voetafdruk is afkomstig van fossiele brandstoffen. De doelstellingen van Europa en België (respectievelijk 20 pct en 15 pct) zijn niet in overeenstemming met wat wetenschappers aanraden. Zij vragen namelijk een vermindering van de CO2-uitstoot met 25 pct tot 40 pct tegen 2020 in vergelijking met de uitstoot van 1990, en met 80 pct tot 95 pct tegen 2050".

Signaal aan de politiek

Eind 2015 vindt in Parijs de Klimaattop van de Verenigde Naties plaats. "Hier zullen de wereldleiders imperatief een globaal en bindend akkoord moeten sluiten om de klimaatproblematiek efficiënt aan te pakken. Het is dringend tijd voor een ambitieus actieplan. Earth Hour is dit jaar ook de ideale gelegenheid om een sterk signaal te geven aan de politiek: wij willen nu verandering! WWF heeft de ambitie om 10.000 Belgen te mobiliseren om mee te gaan naar Parijs in december".

Niet alleen individuen, ook bedrijven en steden doen mee aan Earth Hour. Zo zal de ambassadeur van Frankrijk op de Grote Markt in Brussel samen met WWF symbolisch het licht van het Brusselse stadhuis doven en de weg naar Parijs openen. Het Brussels Gewest dooft daarnaast het licht van enkele monumenten en centrale openbare plekken in Brussel van vrijdagavond 27 maart tot maandagochtend 30 maart. Onder meer de basiliek van Koekelberg zal niet verlicht worden. (Belga/TE)

Ons klimaat is op weg naar een opwarming van 4 graden Celsius ten opzichte van het begin van de industriële revolutie: dat is ruim boven de grens van 2 graden die op de voorbije klimaatconferenties werd afgesproken."In België is het gebrek aan ambitie duidelijk zichtbaar", zegt het WWF. "De helft van onze ecologische voetafdruk is afkomstig van fossiele brandstoffen. De doelstellingen van Europa en België (respectievelijk 20 pct en 15 pct) zijn niet in overeenstemming met wat wetenschappers aanraden. Zij vragen namelijk een vermindering van de CO2-uitstoot met 25 pct tot 40 pct tegen 2020 in vergelijking met de uitstoot van 1990, en met 80 pct tot 95 pct tegen 2050". Eind 2015 vindt in Parijs de Klimaattop van de Verenigde Naties plaats. "Hier zullen de wereldleiders imperatief een globaal en bindend akkoord moeten sluiten om de klimaatproblematiek efficiënt aan te pakken. Het is dringend tijd voor een ambitieus actieplan. Earth Hour is dit jaar ook de ideale gelegenheid om een sterk signaal te geven aan de politiek: wij willen nu verandering! WWF heeft de ambitie om 10.000 Belgen te mobiliseren om mee te gaan naar Parijs in december". Niet alleen individuen, ook bedrijven en steden doen mee aan Earth Hour. Zo zal de ambassadeur van Frankrijk op de Grote Markt in Brussel samen met WWF symbolisch het licht van het Brusselse stadhuis doven en de weg naar Parijs openen. Het Brussels Gewest dooft daarnaast het licht van enkele monumenten en centrale openbare plekken in Brussel van vrijdagavond 27 maart tot maandagochtend 30 maart. Onder meer de basiliek van Koekelberg zal niet verlicht worden. (Belga/TE)