Specialisten van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent en de dierenverzorgers van Bellewaerde Park zijn er voor het eerst in geslaagd om via een echografie vast te stellen dat giraf Ghonda zwanger is en dat alles goed gaat met het kleintje.

"De vaststelling van de zwangerschap met een echografie is een primeur, zowel voor de universiteit als voor Bellewaerde Park", bevestigt Kristof Louagie, marketing communications manager van Bellewaerde Park.

Omdat echografieën bij giraffen zeer moeilijk zijn, is het voorlopig nog niet mogelijk om te bepalen wanneer het kleintje precies geboren wordt. Daarom zullen de dierenverzorgers verdergaan met de doorgedreven trainingen van giraf Ghonda, zodat de experts binnenkort nog betere beelden kunnen nemen.

Ondertussen wordt ook de training van giraf Simone opgestart om ook bij haar een echografie te kunnen uitvoeren. "Ook dat is een primeur voor ons park", zegt Louagie, "het is voor het eerst dat twee van onze giraffen tegelijk zwanger zijn."

Samen zwangerGhonda is van het jaar 2006, Simone van 2005. Een zwangerschap bij een giraf bedraagt 14 tot 15 maanden. "Bellewaerde Park hoopt de wetenschappelijke monitoring van zwangerschappen bij giraffen met de wetenschappers van de UGent te kunnen uitbouwen. "Bedoeling is om vergelijkbaar beeld- en ander referentiemateriaal van babygiraffen tijdens een zwangerschap aan te leggen." (Belga/INM)

Specialisten van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent en de dierenverzorgers van Bellewaerde Park zijn er voor het eerst in geslaagd om via een echografie vast te stellen dat giraf Ghonda zwanger is en dat alles goed gaat met het kleintje. "De vaststelling van de zwangerschap met een echografie is een primeur, zowel voor de universiteit als voor Bellewaerde Park", bevestigt Kristof Louagie, marketing communications manager van Bellewaerde Park. Omdat echografieën bij giraffen zeer moeilijk zijn, is het voorlopig nog niet mogelijk om te bepalen wanneer het kleintje precies geboren wordt. Daarom zullen de dierenverzorgers verdergaan met de doorgedreven trainingen van giraf Ghonda, zodat de experts binnenkort nog betere beelden kunnen nemen. Ondertussen wordt ook de training van giraf Simone opgestart om ook bij haar een echografie te kunnen uitvoeren. "Ook dat is een primeur voor ons park", zegt Louagie, "het is voor het eerst dat twee van onze giraffen tegelijk zwanger zijn." Samen zwangerGhonda is van het jaar 2006, Simone van 2005. Een zwangerschap bij een giraf bedraagt 14 tot 15 maanden. "Bellewaerde Park hoopt de wetenschappelijke monitoring van zwangerschappen bij giraffen met de wetenschappers van de UGent te kunnen uitbouwen. "Bedoeling is om vergelijkbaar beeld- en ander referentiemateriaal van babygiraffen tijdens een zwangerschap aan te leggen." (Belga/INM)