Het personeel van de zoo in de Amerikaanse staat Georgia was zelf verbaasd toen ze het tweede jong zagen geboren worden. Ze wisten namelijk niet dat het dier zwanger was van een tweeling. Het is het vierde en vijfde jong van Lun Lun, die in maart kunstmatig bevrucht werd.

Hoewel het niet ongewoon is dat reuzenpanda's bevallen van tweelingen in het wild, is dit de eerste reuzenpandatweeling in 20 jaar die in de Verenigde Staten wordt geboren.

Risico op sterfte

Gewoonlijk sterft er in het wild een van de tweelingen omdat het moeilijk is om voor beide jongen te zorgen, maar de zoomedewerkers hopen beide boorlingen in leven te kunnen houden door hen om de beurt aan Lun Lun te geven.

Reuzenpandababy's zijn heel klein en er bestaat een ernstig risico dat ze de eerste maanden niet overleven. Dit risico is nog groter bij tweelingen, die meestal een lager geboortegewicht hebben. De jongen zullen pas in de herfst voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld.

Reuzenpanda's zijn een bedreigde diersoort. Er zouden er minder dan 1.600 van in het wild leven. (TE)

Het personeel van de zoo in de Amerikaanse staat Georgia was zelf verbaasd toen ze het tweede jong zagen geboren worden. Ze wisten namelijk niet dat het dier zwanger was van een tweeling. Het is het vierde en vijfde jong van Lun Lun, die in maart kunstmatig bevrucht werd. Hoewel het niet ongewoon is dat reuzenpanda's bevallen van tweelingen in het wild, is dit de eerste reuzenpandatweeling in 20 jaar die in de Verenigde Staten wordt geboren. Risico op sterfteGewoonlijk sterft er in het wild een van de tweelingen omdat het moeilijk is om voor beide jongen te zorgen, maar de zoomedewerkers hopen beide boorlingen in leven te kunnen houden door hen om de beurt aan Lun Lun te geven. Reuzenpandababy's zijn heel klein en er bestaat een ernstig risico dat ze de eerste maanden niet overleven. Dit risico is nog groter bij tweelingen, die meestal een lager geboortegewicht hebben. De jongen zullen pas in de herfst voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld. Reuzenpanda's zijn een bedreigde diersoort. Er zouden er minder dan 1.600 van in het wild leven. (TE)