Tyfoon Fitow heeft al ten minste twee doden gemaakt in China. Dat meldt het Chinese persagentschap Xinhua. Zo'n 40.000 mensen werden uit voorzorg in veiligheid gebracht.

De tyfoon Fitow is aan land gegaan in de Chinese kustprovincie Fujian. De tropische cycloon zorgt er voor windsnelheden van 200 kilometer per uur. Daarbij zijn inmiddels al twee doden gevallen in de havenstad Wenzhou. Volgens de nationale radiozender zijn door de storm ook al 1.200 huizen vernield.

Als voorzorgsmaatregel werden ruim 40.000 Chinezen geëvacueerd. In totaal zijn ongeveer 3 miljoen mensen door de storm getroffen. De economische schade wordt geraamd op zo'n 240 miljoen euro. (Belga/YD)

Tyfoon Fitow heeft al ten minste twee doden gemaakt in China. Dat meldt het Chinese persagentschap Xinhua. Zo'n 40.000 mensen werden uit voorzorg in veiligheid gebracht.De tyfoon Fitow is aan land gegaan in de Chinese kustprovincie Fujian. De tropische cycloon zorgt er voor windsnelheden van 200 kilometer per uur. Daarbij zijn inmiddels al twee doden gevallen in de havenstad Wenzhou. Volgens de nationale radiozender zijn door de storm ook al 1.200 huizen vernield.Als voorzorgsmaatregel werden ruim 40.000 Chinezen geëvacueerd. In totaal zijn ongeveer 3 miljoen mensen door de storm getroffen. De economische schade wordt geraamd op zo'n 240 miljoen euro. (Belga/YD)