Ooggetuigen zagen hoe zeker 60 grienden, een soort walvis uit de familie der dolfijnen, in laag water zwommen voor de kust van Kyle of Durness, in het noordwesten van Schotland. Uiteindelijk belandden er 35 op het strand.

Hulpverleners van een plaatselijke dierenorganisatie slaagden erin om zowat vijftien dieren terug in het water te slepen. Zeker twintig grienden konden niet meer gered worden.

Raadsel

Onderzoekers weten nog steeds niet waarom walvissen zo dicht bij de kust komen zwemmen. Sommigen denken dat walvissen, van nature sociale dieren, zieke soortgenoten volgen die naar de kust zwemmen om er te sterven. Anderen menen dat grienden naar de kust zwemmen om te rusten of om er op zoek te gaan naar inktvissen, hun lievelingseten. (Belga/SD)

Ooggetuigen zagen hoe zeker 60 grienden, een soort walvis uit de familie der dolfijnen, in laag water zwommen voor de kust van Kyle of Durness, in het noordwesten van Schotland. Uiteindelijk belandden er 35 op het strand. Hulpverleners van een plaatselijke dierenorganisatie slaagden erin om zowat vijftien dieren terug in het water te slepen. Zeker twintig grienden konden niet meer gered worden. Raadsel Onderzoekers weten nog steeds niet waarom walvissen zo dicht bij de kust komen zwemmen. Sommigen denken dat walvissen, van nature sociale dieren, zieke soortgenoten volgen die naar de kust zwemmen om er te sterven. Anderen menen dat grienden naar de kust zwemmen om te rusten of om er op zoek te gaan naar inktvissen, hun lievelingseten. (Belga/SD)