De eerste winterprik zorgde omstreeks 8 uur voor 300 kilometer file op de snelwegen. De strooidiensten hebben preventief 1.015 ton zout gestrooid om gladheid op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen te voorkomen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft waarschuwen voor mogelijk gladde wegen tijdens de ochtendspits. "Er is kans op regen, smeltende sneeuw en sneeuw komende vanuit het westen. Deze neerslag kan door de negatieve temperaturen aanvriezen en zorgen voor gladheid", zo staat in een persbericht van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Slippartijen en ongevallen

Dankzij de preventieve strooibeurt is er voldoende zout aanwezig op de weg, luidt het, maar de aangekondigde neerslag kan dat zout wegspoelen. Daardoor zou de regen kunnen aanvriezen.

De strooidiensten blijven de omstandigheden in de gaten houden en zullen indien nodig weer uitrijden.Sinds het begin van de winterdienst op 15 oktober werd al 3.225 ton gestrooid door de strooiwagens van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het winterweer zorgde zondag al voor redelijk wat slippartijen en tientallen ongevallen op de wegen.

Koudeprik

De koudeprik is het begin van twee weken winterweer. Volgens het KMI wordt het tot midden december flink kouder met aanhoudend kans op winterse neerslag die kan aanvriezen. Dat blijft voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen.

Het kwik schommelt overdag rond amper 3 graden. 's Nachts blijft het op de meeste plaatsen vriezen.

In de Ardennen ligt al een dik pak sneeuw. In de Hoge Venen zijn de skistations open. Ook de volgende dagen kan daar nog geskied worden. In de rest van het land wordt er voorlopig geen sneeuwtapijt verwacht. (Belga/EE)

De eerste winterprik zorgde omstreeks 8 uur voor 300 kilometer file op de snelwegen. De strooidiensten hebben preventief 1.015 ton zout gestrooid om gladheid op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen te voorkomen. Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft waarschuwen voor mogelijk gladde wegen tijdens de ochtendspits. "Er is kans op regen, smeltende sneeuw en sneeuw komende vanuit het westen. Deze neerslag kan door de negatieve temperaturen aanvriezen en zorgen voor gladheid", zo staat in een persbericht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Slippartijen en ongevallen Dankzij de preventieve strooibeurt is er voldoende zout aanwezig op de weg, luidt het, maar de aangekondigde neerslag kan dat zout wegspoelen. Daardoor zou de regen kunnen aanvriezen. De strooidiensten blijven de omstandigheden in de gaten houden en zullen indien nodig weer uitrijden.Sinds het begin van de winterdienst op 15 oktober werd al 3.225 ton gestrooid door de strooiwagens van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het winterweer zorgde zondag al voor redelijk wat slippartijen en tientallen ongevallen op de wegen. Koudeprik De koudeprik is het begin van twee weken winterweer. Volgens het KMI wordt het tot midden december flink kouder met aanhoudend kans op winterse neerslag die kan aanvriezen. Dat blijft voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Het kwik schommelt overdag rond amper 3 graden. 's Nachts blijft het op de meeste plaatsen vriezen. In de Ardennen ligt al een dik pak sneeuw. In de Hoge Venen zijn de skistations open. Ook de volgende dagen kan daar nog geskied worden. In de rest van het land wordt er voorlopig geen sneeuwtapijt verwacht. (Belga/EE)