In Schotland is een eerste dodelijk slachtoffer gevallen door de orkaan Xaver. Een vrachtwagenchauffeur kwam om het leven toen zijn wagen werd getroffen door een windstoot. Vier mensen liepen lichte verwondingen op, toen de vrachtwagen op hun auto's viel. In het Engelse Retford in Nottinghamshire kwam een man onder een omgevallen boom terecht

Stroompanne

De politie waarschuwde de automobilisten voor mogelijke ongevallen door ontwortelde bomen of overstroomde wegen. Orkaan Xaver heeft al voor stroompannes en chaos in de ochtendspits gezorgd. Na hevige windbuien en zware regenval zitten al 100.000 gezinnen zonder stroom. Het Schotse spoorwegverkeer in de regio werd tijdelijk stilgelegd. Ook de veerboten blijven voorlopig in de havens en een aantal vluchten vanuit Glasgow, Edinburgh en Aberdeen werden afgelast. Tot nu toe werden windstoten tot 184 kilometer per uur geregistreerd.(Belga/AVE)

In Schotland is een eerste dodelijk slachtoffer gevallen door de orkaan Xaver. Een vrachtwagenchauffeur kwam om het leven toen zijn wagen werd getroffen door een windstoot. Vier mensen liepen lichte verwondingen op, toen de vrachtwagen op hun auto's viel. In het Engelse Retford in Nottinghamshire kwam een man onder een omgevallen boom terecht De politie waarschuwde de automobilisten voor mogelijke ongevallen door ontwortelde bomen of overstroomde wegen. Orkaan Xaver heeft al voor stroompannes en chaos in de ochtendspits gezorgd. Na hevige windbuien en zware regenval zitten al 100.000 gezinnen zonder stroom. Het Schotse spoorwegverkeer in de regio werd tijdelijk stilgelegd. Ook de veerboten blijven voorlopig in de havens en een aantal vluchten vanuit Glasgow, Edinburgh en Aberdeen werden afgelast. Tot nu toe werden windstoten tot 184 kilometer per uur geregistreerd.(Belga/AVE)