De 16-jarige Jimmy Ulualoha Nateahi was samen met enkele vrienden aan het surfen voor de kust van de Pohoiki Baai op Hawaii. Precies op het ogenblik dat zijn moeder hem uit het water riep, werd de jongen aangevallen door een haai. Hij raakte daarbij zwaargewond en hield aan de confrontatie meer dan 30 beten over.

De vrienden van de jongen slaagden erin de haai te verjagen. Onder het oog van zijn moeder en een aantal mensen die toekeken, slaagden ze erin hem op het strand te trekken.

Helikopter

Nateahi werd met een traumahelikopter afgevoerd naar het lokale ziekenhuis. 'Ik wist dat mijn zoon het slachtoffer was toen alle jongens één voor één opstonden en hij bleef liggen,' zegt zijn moeder Claire Nateahi vanuit de ziekenhuiskamer aan Reuters.

'Hij is zwaar gewond, maar zal volledig herstellen. Wanneer hij genezen is, zal hij opnieuw gaan surfen. Dat is het eerste wat hij doet.'

Territorium

Het is niet bekend welk soort haai de jongen aangevallen heeft. Volgens hemzelf was het dier zo'n drie meter lang en grijs van kleur. De jongen draagt zijn aanvaller alvast geen kwaad hart toe.

'Ik bevond me in het territorium van de haai. Het is zijn thuis. Wij moeten de oceaan delen met de haaien.'

Het gaat om de tweede aanval van een haai op mensen in evenveel weken tijd voor de kusten van Hawaii. Jaarlijks doen zich in dit deel van de Verenigde Staten een vijftal incidenten met haaien voor. (EE)

De 16-jarige Jimmy Ulualoha Nateahi was samen met enkele vrienden aan het surfen voor de kust van de Pohoiki Baai op Hawaii. Precies op het ogenblik dat zijn moeder hem uit het water riep, werd de jongen aangevallen door een haai. Hij raakte daarbij zwaargewond en hield aan de confrontatie meer dan 30 beten over. De vrienden van de jongen slaagden erin de haai te verjagen. Onder het oog van zijn moeder en een aantal mensen die toekeken, slaagden ze erin hem op het strand te trekken. Helikopter Nateahi werd met een traumahelikopter afgevoerd naar het lokale ziekenhuis. 'Ik wist dat mijn zoon het slachtoffer was toen alle jongens één voor één opstonden en hij bleef liggen,' zegt zijn moeder Claire Nateahi vanuit de ziekenhuiskamer aan Reuters. 'Hij is zwaar gewond, maar zal volledig herstellen. Wanneer hij genezen is, zal hij opnieuw gaan surfen. Dat is het eerste wat hij doet.' Territorium Het is niet bekend welk soort haai de jongen aangevallen heeft. Volgens hemzelf was het dier zo'n drie meter lang en grijs van kleur. De jongen draagt zijn aanvaller alvast geen kwaad hart toe. 'Ik bevond me in het territorium van de haai. Het is zijn thuis. Wij moeten de oceaan delen met de haaien.' Het gaat om de tweede aanval van een haai op mensen in evenveel weken tijd voor de kusten van Hawaii. Jaarlijks doen zich in dit deel van de Verenigde Staten een vijftal incidenten met haaien voor. (EE)