Stella Artois produceert blikjes nooddrinkwater

© AFP

AB InBev wil in geval van rampen in West-Europa blikjes met 33 cl drinkbaar water gratis ter beschikking stellen van mensen in nood.

Carlos Brito, CEO van AB InBev, heeft in de Stella Artois-brouwerij in Leuven de productie opgestart van blikjes nooddrinkwater. Er zal in Leuven een stock aangelegd worden van 100.000 blikjes. Indien nodig worden extra volumes geproduceerd.

Orkanen
De Amerikaanse brouwerij Anheuser-Busch, die door AB InBev enkele jaren geleden overgenomen werd, doet zulks in Noord-Amerika al sinds het einde van de jaren ’80. Sindsdien werden in dat deel van de wereld al meer dan 72 miljoen blikjes drinkwater uitgedeeld aan slachtoffers van grote rampen zoals de orkanen Katrina of Sandy. Er staan op verschillende locaties grote stocks klaar om verdeeld te worden.

“Water is bij dergelijke rampen een van de dingen waar slachtoffers grote nood aan hebben”, aldus Brito die in zijn uiteenzetting de actuele overstromingen in Duitsland als voorbeeld van een ramp vernoemde. Volgens woordvoerster Karen Couck zal in overleg met de lokale vertegenwoordigers van AB InBev worden nagegaan of er in de getroffen regio’s nood is aan drinkbaar water.

De blikjes blijven ongeveer 1 jaar goed. “Indien ze op het einde van die periode niet gebruikt werden zullen ze worden weggegeven aan liefdadigheidsinstellingen en wordt vervolgens een nieuwe stock aangelegd.

Wereld Milieu Dag
AB InBev maakte het nieuws niet toevallig bekend op deWereld Milieu Dag. “Wat water betreft willen we enerzijds focussen op onze inspanningen om het waterverbruik zoveel mogelijk te beperken, maar anderzijds met de verspreiding van deze blikjes nooddrinkwater dit water ook nuttig gebruiken”, aldus Karen Couck. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content