Slechtvalkkuikens uitgebroed in Brusselse torens

Al acht jaar broedt een valkenpaar hun slechtvalkkuikens uit in de torens van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal.

Voor de achtste keer op rij broedde het vaste valkenpaar van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal er hun slechtvalkkuikens uit. Begin maart legde het koppel drie eieren. Die zijn nu uitgekomen, liet het Museum voor Natuurwetenschappen weten.

Sinds 2004 komt het paartje slechtvalken zich nestelen in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. De valken kunnen rekenen op veel belangstelling en kunnen van 9 april tot 27 mei geobserveerd worden vanuit de observatiepost voor de kathedraal.

De comeback van de slechtvalk

De slechtvalk was in het begin van de jaren 1970 volledig uit België verdwenen. Een verbod op de gevaarlijkste pesticiden, een afdoende wetgeving (Europese richtlijnen) en verscheidene beschermingsprogramma’s in Europa hebben ervoor gezorgd dat het stilaan beter ging met de soort.

“In 1994 zagen we weer slechtvalken in België en nu heeft de soort een echte comeback gemaakt. In België nestelen ongeveer 90 paren, waarvan zes in Brussel”, aldus het Museum voor Natuurwetenschappen.

Wie de slechtvalken live wil zien kan een kijkje nemen op www.slechtvalken.be. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content