De verklaring voor de ietwat verrassend gunstige cijfers (een stijging van 2,1 procent ten opzichte van 2010) is volgens de directie het grote aantal dieren die binnen in een gebouw te bekijken vallen.

Planckendael

In Dierenpark Planckendael in Mechelen, waar de meeste dieren in de buitenlucht vertoeven, viel dan ook een lichte daling te merken. Met de 186.000 bezoekers van de zomervakantie klokt het park af op 584.000 sinds het begin van het jaar. Dat is 3,1 procent minder dan vorig jaar.

Abonnementen

Het aantal abonnementen, geldig in beide parken, steeg ook nog met enkele honderden ten opzichte van 2010. Dat was nochtans al een recordjaar met 53.231 abonnementen. Aangezien het vaak om gezinsformules gaat, tellen de Zoo en Planckendael in totaal naar eigen zeggen meer dan 200.000 abonnees.

De slimste aap ter wereld

Tot slot kon de wedstrijd 'Wie wordt de slimste aap ter wereld? ' meer dan 100.000 personen naar de website van de dierenparken lokken. Die wedstrijd ging tussen de bonobo's van Planckendael en de chimpansees van de Zoo en eindigde na tal van behendigheidsproeven en puzzels met de bonobo Djanoa als winnares. (Belga/EE)

De verklaring voor de ietwat verrassend gunstige cijfers (een stijging van 2,1 procent ten opzichte van 2010) is volgens de directie het grote aantal dieren die binnen in een gebouw te bekijken vallen.Planckendael In Dierenpark Planckendael in Mechelen, waar de meeste dieren in de buitenlucht vertoeven, viel dan ook een lichte daling te merken. Met de 186.000 bezoekers van de zomervakantie klokt het park af op 584.000 sinds het begin van het jaar. Dat is 3,1 procent minder dan vorig jaar. Abonnementen Het aantal abonnementen, geldig in beide parken, steeg ook nog met enkele honderden ten opzichte van 2010. Dat was nochtans al een recordjaar met 53.231 abonnementen. Aangezien het vaak om gezinsformules gaat, tellen de Zoo en Planckendael in totaal naar eigen zeggen meer dan 200.000 abonnees. De slimste aap ter wereld Tot slot kon de wedstrijd 'Wie wordt de slimste aap ter wereld? ' meer dan 100.000 personen naar de website van de dierenparken lokken. Die wedstrijd ging tussen de bonobo's van Planckendael en de chimpansees van de Zoo en eindigde na tal van behendigheidsproeven en puzzels met de bonobo Djanoa als winnares. (Belga/EE)