Op de Hoge Venen is vannacht een temperatuur van min 17,9 graden gemeten. Dat is meteen de laagste temperatuur van deze winter.

Volgens weerman Eddy De Mey is deze uitzonderlijk lage temperatuur het gevolg van een dikke sneeuwlaag, een vrijwel heldere hemel, weinig wind en een stagnerende polaire lucht.

Bitter koud

Ook elders was het bitter koud en in grote delen van het land blijft het kwik vandaag onder nul.

De Siberische temperaturen zijn uitzonderlijk want we zijn amper zes dagen van de lente verwijderd. In plaats van bijna 18 graden onder nul, mocht de thermometer nu ook 's nachts positieve temperaturen aangeven en de natuur mocht zich al opmaken voor het voorjaar.

Nog geen lente

Een aangenaam lenteweertje zit er voorlopig niet in. Volgens het KMI is er vandaag kans op sneeuwval in het noordwesten van het land en aanvriezende regen aan de kust. Dit weekend wordt het koud en regenachtig.

Maandag, de eerste dag van de week waarin de lente moet beginnen, valt er sneeuw en later smeltende sneeuw ten zuiden van Samber en Maas. Zelfs op het einde van volgende week is nog smeltende sneeuw mogelijk. (EE)

Op de Hoge Venen is vannacht een temperatuur van min 17,9 graden gemeten. Dat is meteen de laagste temperatuur van deze winter. Volgens weerman Eddy De Mey is deze uitzonderlijk lage temperatuur het gevolg van een dikke sneeuwlaag, een vrijwel heldere hemel, weinig wind en een stagnerende polaire lucht.Bitter koud Ook elders was het bitter koud en in grote delen van het land blijft het kwik vandaag onder nul. De Siberische temperaturen zijn uitzonderlijk want we zijn amper zes dagen van de lente verwijderd. In plaats van bijna 18 graden onder nul, mocht de thermometer nu ook 's nachts positieve temperaturen aangeven en de natuur mocht zich al opmaken voor het voorjaar.Nog geen lente Een aangenaam lenteweertje zit er voorlopig niet in. Volgens het KMI is er vandaag kans op sneeuwval in het noordwesten van het land en aanvriezende regen aan de kust. Dit weekend wordt het koud en regenachtig. Maandag, de eerste dag van de week waarin de lente moet beginnen, valt er sneeuw en later smeltende sneeuw ten zuiden van Samber en Maas. Zelfs op het einde van volgende week is nog smeltende sneeuw mogelijk. (EE)