De Amerikaanse milieuvereniging Sea Shepherd zet onbemande vliegtuigjes of drones in om de Japanse boten op te sporen en te bestoken die jagen op walvissen in de Antarctische Oceaan.

Ogen in de luchtDe drones zijn een schenking van een veiligheidsfirma. Ze opereren vanaf de Steve Irwin, een van de schepen van Sea Shepherd. Volgens woordvoerder Paul Watson belooft de jacht op de walvisjagers lang en moeilijk te worden, maar heeft de milieuvereniging nu het voordeel over "ogen in de lucht" te beschikken.

Wetenschappelijk onderzoek

Japan organiseert jachtcampagnes op walvissen onder het mom van "wetenschappelijk onderzoek". Commando's van Sea Shepherd proberen er al enkele jaren alles aan te doen om de walvisjacht te verhinderen. Japan heeft dit jaar echter extra geld uitgetrokken om zijn walvisschepen, met onder meer het fabrieksschip Nisshin Maru, beter te beveiligen. (Belga/EE)

De Amerikaanse milieuvereniging Sea Shepherd zet onbemande vliegtuigjes of drones in om de Japanse boten op te sporen en te bestoken die jagen op walvissen in de Antarctische Oceaan. Ogen in de luchtDe drones zijn een schenking van een veiligheidsfirma. Ze opereren vanaf de Steve Irwin, een van de schepen van Sea Shepherd. Volgens woordvoerder Paul Watson belooft de jacht op de walvisjagers lang en moeilijk te worden, maar heeft de milieuvereniging nu het voordeel over "ogen in de lucht" te beschikken. Wetenschappelijk onderzoek Japan organiseert jachtcampagnes op walvissen onder het mom van "wetenschappelijk onderzoek". Commando's van Sea Shepherd proberen er al enkele jaren alles aan te doen om de walvisjacht te verhinderen. Japan heeft dit jaar echter extra geld uitgetrokken om zijn walvisschepen, met onder meer het fabrieksschip Nisshin Maru, beter te beveiligen. (Belga/EE)