Het Safaripark huisvest 14 witte neushoorns waaronder 11 vrouwtjes en 3 mannetjes. Sinds 1979 werden in het park al 33 neushoorntjes geboren. Lion Country neemt deel aan het White Rhinoceros Species Survival Plan (SSP).

Op 6 april 2013 zag neushoorn Anna het levenslicht na een zwangerschapsduur van 16 maanden. Haar naam dankt de kleine neushoorn aan Anna Merz, beschermvrouw van neushoorns en mede-oprichter van het 'Lewa reservaat' in Kenia. Anna Merz stierf op 4 april.

Volgens Wikipedia is de witte zuidelijke neushoorn nu de minst bedreigde neushoorn. De soort is in verschillende regio's succesvol uitgezet. Met de noordelijke witte neushoorn daarentegen is het slechter gesteld. Van deze ondersoort leven waarschijnlijk nog maar twee dieren in het wild, in het Garamba National Park. Stroperij vormt een grote bedreiging voor deze ondersoort. Vooral jacht door de Janjaweed, binnen het Garamba nationaal park, vormt een recente bedreiging. Daarnaast leven er nog zeven in dierentuinen in San Diego en Tsjechië.

Maar Anna maakt het goed zoals onderstaande filmpjes aantonen:

Het Safaripark huisvest 14 witte neushoorns waaronder 11 vrouwtjes en 3 mannetjes. Sinds 1979 werden in het park al 33 neushoorntjes geboren. Lion Country neemt deel aan het White Rhinoceros Species Survival Plan (SSP). Op 6 april 2013 zag neushoorn Anna het levenslicht na een zwangerschapsduur van 16 maanden. Haar naam dankt de kleine neushoorn aan Anna Merz, beschermvrouw van neushoorns en mede-oprichter van het 'Lewa reservaat' in Kenia. Anna Merz stierf op 4 april. Volgens Wikipedia is de witte zuidelijke neushoorn nu de minst bedreigde neushoorn. De soort is in verschillende regio's succesvol uitgezet. Met de noordelijke witte neushoorn daarentegen is het slechter gesteld. Van deze ondersoort leven waarschijnlijk nog maar twee dieren in het wild, in het Garamba National Park. Stroperij vormt een grote bedreiging voor deze ondersoort. Vooral jacht door de Janjaweed, binnen het Garamba nationaal park, vormt een recente bedreiging. Daarnaast leven er nog zeven in dierentuinen in San Diego en Tsjechië. Maar Anna maakt het goed zoals onderstaande filmpjes aantonen: