Het filantropisch fonds van de Rockefellers, het Rockefeller Brothers Fund (RBF), sluit zich aan bij een campagne van honderden investeerders en organisaties die in totaal meer dan 50 miljard dollar aan investeringen willen weghalen uit de olie- en steenkoolindustrie. Dat melden Amerikaanse media.

De aankondiging komt er aan de vooravond van de VN-klimaattop in New York en heeft een grote symbolische waarde. De Rockefellerfamilie dankt haar immense fortuin immers aan de olie-industrie.

'We zijn ervan overtuigd dat John D. Rockefeller hetzelfde zou hebben gedaan, als hij nog leefde,' zegt directeur Stephen Heintz van het RBF.

Het filantropisch fonds van de Rockefellers, het Rockefeller Brothers Fund (RBF), sluit zich aan bij een campagne van honderden investeerders en organisaties die in totaal meer dan 50 miljard dollar aan investeringen willen weghalen uit de olie- en steenkoolindustrie. Dat melden Amerikaanse media.De aankondiging komt er aan de vooravond van de VN-klimaattop in New York en heeft een grote symbolische waarde. De Rockefellerfamilie dankt haar immense fortuin immers aan de olie-industrie.'We zijn ervan overtuigd dat John D. Rockefeller hetzelfde zou hebben gedaan, als hij nog leefde,' zegt directeur Stephen Heintz van het RBF.