De ringslang is aan een opmars bezig in Vlaanderen. De slang die tot voor kort niet voorkwam in Vlaanderen, werd sinds begin dit jaar al 27 keer waargenomen. Dat meldt de VRT.

De ringslang overwintert en legt haar eieren onder meer in composthopen. Waarschijnlijk werd het diertje via compost meegenomen uit Duitsland en kwamen de slang zo in Limburg terecht.

Maar de bevolking hoeft zich geen zorgen te maken. De ringslang is compleet ongevaarlijk voor de mens. De slang voedt zich onder meer met kikkervisjes en muizen en kan langer worden dan een meter.

De ringslang dankt zijn naam aan twee duidelijke (gele en zwarte) vlekken achter zijn kop. (AVE)

De ringslang is aan een opmars bezig in Vlaanderen. De slang die tot voor kort niet voorkwam in Vlaanderen, werd sinds begin dit jaar al 27 keer waargenomen. Dat meldt de VRT.De ringslang overwintert en legt haar eieren onder meer in composthopen. Waarschijnlijk werd het diertje via compost meegenomen uit Duitsland en kwamen de slang zo in Limburg terecht. Maar de bevolking hoeft zich geen zorgen te maken. De ringslang is compleet ongevaarlijk voor de mens. De slang voedt zich onder meer met kikkervisjes en muizen en kan langer worden dan een meter. De ringslang dankt zijn naam aan twee duidelijke (gele en zwarte) vlekken achter zijn kop. (AVE)