De Nationale Plantentuin van Meise meldde een tiental dagen terug dat een van de twee knollen van de reuzenaronskelk weer in bloei stond. Het was toen onduidelijk of het plant een blad (van 2 tot 6 meter) of een bloem (van 1,5 tot 3 meter) zou worden.

Op haar Facebookpagina meldt de Plantentuin dat het inmiddels vaststaat dat het een bloem wordt die vermoedelijk midden juli zal opengaan.

De reuzenaronskelk, die in 1878 ontdekt werd in de regenwouden van Sumatra, is een zeer zeldzame plant. De Nationale Plantentuin kreeg de twee reuzenaronskelken cadeau van de Botanische Gärten Bonn.

Stormloop van bezoekers

In 2008 kregen de twee planten elk een mooie bloem. Dat was de eerste keer dat deze plant in ons land in bloei stond. In 2011 was dit opnieuw het geval bij een van de twee. De bloem is telkens slechts 72 uur te zien.

De bloei gaf onder meer wegens de verschrikkelijke stank telkens aanleiding tot een stormloop van bezoekers en wereldwijde mediabelangstelling. (Belga/TE)

De Nationale Plantentuin van Meise meldde een tiental dagen terug dat een van de twee knollen van de reuzenaronskelk weer in bloei stond. Het was toen onduidelijk of het plant een blad (van 2 tot 6 meter) of een bloem (van 1,5 tot 3 meter) zou worden. Op haar Facebookpagina meldt de Plantentuin dat het inmiddels vaststaat dat het een bloem wordt die vermoedelijk midden juli zal opengaan.De reuzenaronskelk, die in 1878 ontdekt werd in de regenwouden van Sumatra, is een zeer zeldzame plant. De Nationale Plantentuin kreeg de twee reuzenaronskelken cadeau van de Botanische Gärten Bonn. Stormloop van bezoekers In 2008 kregen de twee planten elk een mooie bloem. Dat was de eerste keer dat deze plant in ons land in bloei stond. In 2011 was dit opnieuw het geval bij een van de twee. De bloem is telkens slechts 72 uur te zien. De bloei gaf onder meer wegens de verschrikkelijke stank telkens aanleiding tot een stormloop van bezoekers en wereldwijde mediabelangstelling. (Belga/TE)