Er lekt opnieuw radioactief water uit een tank in de kerncentrale van het Japanse Fukushima. Dat heeft beheerder Tokyo Electric Power (Tepco) laten weten. Volgens Tepco is het niet uitgesloten dat een deel van het water naar de vlakbij gelegen Stille Oceaan is gevloeid.

Het lek werd ontdekt tijdens een onderhoudsbeurt. In augustus vloeide al 300 ton radioactief water weg uit een koelwatertank. Dat water zou deels in de bodem terechtgekomen zijn maar ook in de Stille Oceaan.

Het gelekte water bevatte onder andere strontium, dat het beenmerg aantast en leukemie kan veroorzaken. De Japanse autoriteiten noemden het toen een "ernstig incident". (Belga/EE)

Er lekt opnieuw radioactief water uit een tank in de kerncentrale van het Japanse Fukushima. Dat heeft beheerder Tokyo Electric Power (Tepco) laten weten. Volgens Tepco is het niet uitgesloten dat een deel van het water naar de vlakbij gelegen Stille Oceaan is gevloeid. Het lek werd ontdekt tijdens een onderhoudsbeurt. In augustus vloeide al 300 ton radioactief water weg uit een koelwatertank. Dat water zou deels in de bodem terechtgekomen zijn maar ook in de Stille Oceaan. Het gelekte water bevatte onder andere strontium, dat het beenmerg aantast en leukemie kan veroorzaken. De Japanse autoriteiten noemden het toen een "ernstig incident". (Belga/EE)