De wetenschappers ontdekten twee nieuwe soorten platwormen in het Tanganyikameer, het oudste en diepste meer van Afrika. Een van de soorten krijgt de welluidende naam 'Cichlidogyrus attenboroughi'. De auteurs beschrijven hun ontdekking in de nieuwe uitgave van het vakblad Parasites & Vectors. De wetenschappers noemden hun ontdekking naar de BBC-presentator omdat hij miljoenen mensen met zijn werk rond natuureducatie en sensibilisering rond natuurbehoud heeft geïnspireerd. Ook de volgende beroemdheden vormden een inspiratie voor de naamgeving van nieuwe diersoorten.

Scaptia beyonceae

Door de gele beharing op het achterlijf leek het alsof deze Australische vliegensoort een gouden kont had. Dat deed de wetenschappers die het diertje beschreven, aan de zangeres Beyoncé denken. En zo geschiedde: de vlieg gaat voortaan door het leven als Scaptia beyonceae.

Heteropoda davidbowie

Een zeldzame Maleisische spinnensoort werd genoemd naar David Bowie als eerbetoon aan de 'Spiders from Mars'.

Gnathia marleyi

Reggaelegende Bob Marley vormde de inspiratie voor een bloedzuigende parasiet uit de Caraïben. De onderzoeker die het beestje ontdekte, was een grote Marley-fan.

Aleiodes shakirae

Deze wesp uit de Andes in Ecuador werd vernoemd naar de Colombiaanse zangeres Shakira, die bekend staat om haar wiegende heupen. De Aleiodes shakirae laat haar gastheer namelijk een bizarre dans opvoeren, voordat de dood intreedt.

Dendropsophus ozzyi

Deze kikker uit het Amazonegebied klinkt als een vleermuis. De link met rocker Ozzy Osbourne is dan ook snel gelegd. In 1981 beet hij op het podium namelijk een uit het publiek gegooide vleermuis de strot af. Ozzy dacht dat het om een plastieken exemplaar ging, zo gaf hij later toe.

De wetenschappers ontdekten twee nieuwe soorten platwormen in het Tanganyikameer, het oudste en diepste meer van Afrika. Een van de soorten krijgt de welluidende naam 'Cichlidogyrus attenboroughi'. De auteurs beschrijven hun ontdekking in de nieuwe uitgave van het vakblad Parasites & Vectors. De wetenschappers noemden hun ontdekking naar de BBC-presentator omdat hij miljoenen mensen met zijn werk rond natuureducatie en sensibilisering rond natuurbehoud heeft geïnspireerd. Ook de volgende beroemdheden vormden een inspiratie voor de naamgeving van nieuwe diersoorten.Scaptia beyonceaeDoor de gele beharing op het achterlijf leek het alsof deze Australische vliegensoort een gouden kont had. Dat deed de wetenschappers die het diertje beschreven, aan de zangeres Beyoncé denken. En zo geschiedde: de vlieg gaat voortaan door het leven als Scaptia beyonceae. Heteropoda davidbowieEen zeldzame Maleisische spinnensoort werd genoemd naar David Bowie als eerbetoon aan de 'Spiders from Mars'.Gnathia marleyiReggaelegende Bob Marley vormde de inspiratie voor een bloedzuigende parasiet uit de Caraïben. De onderzoeker die het beestje ontdekte, was een grote Marley-fan.Aleiodes shakiraeDeze wesp uit de Andes in Ecuador werd vernoemd naar de Colombiaanse zangeres Shakira, die bekend staat om haar wiegende heupen. De Aleiodes shakirae laat haar gastheer namelijk een bizarre dans opvoeren, voordat de dood intreedt. Dendropsophus ozzyiDeze kikker uit het Amazonegebied klinkt als een vleermuis. De link met rocker Ozzy Osbourne is dan ook snel gelegd. In 1981 beet hij op het podium namelijk een uit het publiek gegooide vleermuis de strot af. Ozzy dacht dat het om een plastieken exemplaar ging, zo gaf hij later toe.