Het kleintje is vermoedelijk een mannetje en valt samen met zijn moeder al meteen te bewonderen in de kleine kraal van het dierenpark. Net als bij de vorige babygiraf, de in april overleden drie maand oude Mukiri, zal het publiek opnieuw de naam van het diertje mogen kiezen uit een door de verzorgers opgestelde lijst van vijf Afrikaanse namen.

Kordofangiraf

De kudde in Planckendael bestaat nu uit zes giraffen. De voortplanting is erg belangrijk voor de soort, de Kordofangiraf, waarvan er nog slechts een 3.000 exemplaren in het wild leven. Planckendael neemt deel aan het Europese kweekprogramma maar steunt ook de giraffen in hun thuisland Niger door geld in te zamelen voor het bouwen van een waterput voor de lokale bevolking. Op die manier wordt de concurrentie om water tussen mens en dier weggewerkt.

Vierde giraf geboren in Planckendael

Het is het vierde giraffenjong dat in Planckendael het levenslicht ziet. Voor Mukiri waren er al Kianga en Karenga. Die laatste is het broertje van het zondag geboren jong en valt nog steeds te bekijken in Mechelen. Karenga, een vrouwtje, is inmiddels verhuisd naar een andere dierentuin om daar de giraffenpopulatie te vergroten en zelf jongen voort te brengen. (Belga/EE)

Het kleintje is vermoedelijk een mannetje en valt samen met zijn moeder al meteen te bewonderen in de kleine kraal van het dierenpark. Net als bij de vorige babygiraf, de in april overleden drie maand oude Mukiri, zal het publiek opnieuw de naam van het diertje mogen kiezen uit een door de verzorgers opgestelde lijst van vijf Afrikaanse namen. Kordofangiraf De kudde in Planckendael bestaat nu uit zes giraffen. De voortplanting is erg belangrijk voor de soort, de Kordofangiraf, waarvan er nog slechts een 3.000 exemplaren in het wild leven. Planckendael neemt deel aan het Europese kweekprogramma maar steunt ook de giraffen in hun thuisland Niger door geld in te zamelen voor het bouwen van een waterput voor de lokale bevolking. Op die manier wordt de concurrentie om water tussen mens en dier weggewerkt.Vierde giraf geboren in Planckendael Het is het vierde giraffenjong dat in Planckendael het levenslicht ziet. Voor Mukiri waren er al Kianga en Karenga. Die laatste is het broertje van het zondag geboren jong en valt nog steeds te bekijken in Mechelen. Karenga, een vrouwtje, is inmiddels verhuisd naar een andere dierentuin om daar de giraffenpopulatie te vergroten en zelf jongen voort te brengen. (Belga/EE)