Verzorgers zagen Amber, de moeder van het jong, verslagen naar haar baby kijken. "De armen en benen van het jong hingen slap langs Ambers buik", aldus Artis. "De ogen van de baby waren gesloten, en het gezichtje was extreem bleek."

De doodsoorzaak van het aapje, dat de naam Ajabu had gekregen, is nog niet bekend. In de dierentuin leven nu nog negen chimpansees, die intens verdrietig zijn.

Rouwproces"Het is niet mogelijk om meteen een sectie op het lichaam te verrichten, omdat de chimpansees eerst tijd nodig hebben om afscheid te nemen van Ajabu. Het rouwproces bij chimpansees kan dagen duren."

Als de moeder er klaar voor is, legt zij haar baby in een hoekje. De andere chimpansees kunnen dan afscheid nemen.

De vorige keer dat er in Artis een chimpansee werd geboren, was zowat 10 jaar geleden. (Belga/TE)

Verzorgers zagen Amber, de moeder van het jong, verslagen naar haar baby kijken. "De armen en benen van het jong hingen slap langs Ambers buik", aldus Artis. "De ogen van de baby waren gesloten, en het gezichtje was extreem bleek." De doodsoorzaak van het aapje, dat de naam Ajabu had gekregen, is nog niet bekend. In de dierentuin leven nu nog negen chimpansees, die intens verdrietig zijn. Rouwproces"Het is niet mogelijk om meteen een sectie op het lichaam te verrichten, omdat de chimpansees eerst tijd nodig hebben om afscheid te nemen van Ajabu. Het rouwproces bij chimpansees kan dagen duren." Als de moeder er klaar voor is, legt zij haar baby in een hoekje. De andere chimpansees kunnen dan afscheid nemen. De vorige keer dat er in Artis een chimpansee werd geboren, was zowat 10 jaar geleden. (Belga/TE)