Pairi Daiza verwelkomt vijf olifanten

© BELGA

Het dierenpark Pairi Daiza verwacht binnenkort een familie van vijf olifanten, waaronder drie jongen. De dieren zijn afkomstig uit de zoo van Hannover.

De matriarch Khaing Hnin Hnin is 32 jaar oud. Zij komt samen met haar drie dochters Farina (11 jaar), Soraya (3 jaar en 9 maanden) en Malay (anderhalf jaar). Het derde jong is de baby van Farina en dus de kleindochter van Khaing Hnin Hnin: een vrouwtje met de naam Amithi (1 jaar en 9 maanden).

Gezinsuitbreiding

Het gezin krijgt nog uitbreiding: Farina verwacht een tweede baby die in de lente van 2015 in Pairi Daiza geboren wordt. Vorige week nog vertrokken twee mannetjes olifanten vanuit Pairi Daiza naar de dierentuinen van Heidelberg en Berlijn.

Olifanten blijven minstens 15 jaar

De olifanten vertrekken naar België omdat in de zoo van Hannover de voorbije jaren veel olifanten geboren waren. ‘Het is de bedoeling dat kuddes olifanten in de dierentuinen zo veel mogelijk rust krijgen en daarom besliste de Zoo van Hannover om één van de twee families te verhuizen naar Pairi Daiza. Zo kunnen de families zich volledig ontwikkelen op hun eigen territorium’, luidt het. De olifanten blijven minstens 15 jaar in Pairi Daiza. Door de uitzonderlijke komst van vijf olifanten moest een nieuw gebied voor de dieren worden aangelegd. Dat nieuwe project wordt pas volgend seizoen onthuld aangezien het dierenpark in Brugelette op 3 november de deuren sluit. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content