De overbevissing van de oceanen is een ecologische ramp die letterlijk onder water en onzichtbaar blijft. David McCandles van The Guardian slaagt erin om de ramp voor het eerst zichtbaar te maken op een kaart. Het resultaat is zonder meer schokkend.

De grafiek hierboven het verschil tussen het visbestand in de Atlantische Oceaan in 1900 en in 2000. In de grafiek zijn veel gegeten vissen opgenomen zoals blauwintonijn, kabeljauw, haring, makreel, zeebaars, zeeforel, zalm en tarbot. Meteen valt op dat de visbestanden goed op weg zijn om volledig te verdwijnen.

De kaart is gebaseerd op data in een studie van de Universiteit van British Columbia. (EE)

De overbevissing van de oceanen is een ecologische ramp die letterlijk onder water en onzichtbaar blijft. David McCandles van The Guardian slaagt erin om de ramp voor het eerst zichtbaar te maken op een kaart. Het resultaat is zonder meer schokkend. De grafiek hierboven het verschil tussen het visbestand in de Atlantische Oceaan in 1900 en in 2000. In de grafiek zijn veel gegeten vissen opgenomen zoals blauwintonijn, kabeljauw, haring, makreel, zeebaars, zeeforel, zalm en tarbot. Meteen valt op dat de visbestanden goed op weg zijn om volledig te verdwijnen. De kaart is gebaseerd op data in een studie van de Universiteit van British Columbia. (EE)