Volgens het National Hurricane Center groeide de storm nog aan, met anhoudende windsnelheden van130 kilometer per uur. Op de zevende verjaardag van de rampzalige orkaan Katrina ligt New Orleans nog steeds op de verwachte koers van Isaac.

Stormvloed

De autoriteiten verwachten "sterke windstoten en een gevaarlijke stromvloed aan de kust aan het noordelijke deel van de Golf van Mexico". Maar vooral de regen kan een probleem blijken. Isaac is een grote, langzaam bewegende orkaan. Volgens de laatste voorspellingen kan de storm meer dan een halve meter regen dumpen in de streek van New Orleans.

In Shell Beach, Louisiana zou het water al bijna drie meter gestegen zijn, maar het orkaancentrum waarschuwt voor stijgingen tot wel vier meter hoog in Louisiana, Mississippi en Alabama. In de eerste twee staten heeft president Obama intussen al de noodtoestand afgekondigd. (Belga/TV)

Volgens het National Hurricane Center groeide de storm nog aan, met anhoudende windsnelheden van130 kilometer per uur. Op de zevende verjaardag van de rampzalige orkaan Katrina ligt New Orleans nog steeds op de verwachte koers van Isaac.Stormvloed De autoriteiten verwachten "sterke windstoten en een gevaarlijke stromvloed aan de kust aan het noordelijke deel van de Golf van Mexico". Maar vooral de regen kan een probleem blijken. Isaac is een grote, langzaam bewegende orkaan. Volgens de laatste voorspellingen kan de storm meer dan een halve meter regen dumpen in de streek van New Orleans. In Shell Beach, Louisiana zou het water al bijna drie meter gestegen zijn, maar het orkaancentrum waarschuwt voor stijgingen tot wel vier meter hoog in Louisiana, Mississippi en Alabama. In de eerste twee staten heeft president Obama intussen al de noodtoestand afgekondigd. (Belga/TV)