Zes mensen kwamen om in de staat New York, zes anderen in North Carolina en evenveel in Pennsylvania, vier in Virginia, respectievelijk twee in Connecticut en Florida en een in Maryland, New Jersey en Vermont. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten en lokale media maandag bekendgemaakt.

Water
Het merendeel van de slachtoffers is gedood door omgewaaide bomen, verkeersongevallen of werd meegesleurd door het wassende water.

De orkaan Irene, die zaterdag aan land kwam in North Carolina vooraleer koers te zetten naar Canada, zwakte zondag af tot een tropische storm.

Kind
Het jongste slachtoffer is een kind van 11 jaar, dat gedood werd door een omgewaaide boom op zijn woning in Virginia. Een tiener van 15 kwam om bij een verkeersongeval nadat de verkeerslichten waren uitgevallen.

Elektrocutie
De Newyorkse pers telde afgelopen weekeinde zes doden in de staat New York. Een man kwam om door elektrocutie toen hij een kind uit een overstroomde straat wilde redden en de elektricteitsleidingen afknapten. Het kind bevindt zich in kritieke toestand.

Er kunnen nog meer slachtoffers op het lijstje komen na de doortocht van de tropische storm zondagavond in de staten Connecticut, Vermont, Rhode Island en Massachusetts.

Miljoenen mensen zijn van het stroomnet afgesneden en volgens de autoriteiten kunnen de gevolgen van de overstromingen nog enkele dagen duren. (Belga/EE)


Zes mensen kwamen om in de staat New York, zes anderen in North Carolina en evenveel in Pennsylvania, vier in Virginia, respectievelijk twee in Connecticut en Florida en een in Maryland, New Jersey en Vermont. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten en lokale media maandag bekendgemaakt. Water Het merendeel van de slachtoffers is gedood door omgewaaide bomen, verkeersongevallen of werd meegesleurd door het wassende water. De orkaan Irene, die zaterdag aan land kwam in North Carolina vooraleer koers te zetten naar Canada, zwakte zondag af tot een tropische storm. Kind Het jongste slachtoffer is een kind van 11 jaar, dat gedood werd door een omgewaaide boom op zijn woning in Virginia. Een tiener van 15 kwam om bij een verkeersongeval nadat de verkeerslichten waren uitgevallen. Elektrocutie De Newyorkse pers telde afgelopen weekeinde zes doden in de staat New York. Een man kwam om door elektrocutie toen hij een kind uit een overstroomde straat wilde redden en de elektricteitsleidingen afknapten. Het kind bevindt zich in kritieke toestand. Er kunnen nog meer slachtoffers op het lijstje komen na de doortocht van de tropische storm zondagavond in de staten Connecticut, Vermont, Rhode Island en Massachusetts. Miljoenen mensen zijn van het stroomnet afgesneden en volgens de autoriteiten kunnen de gevolgen van de overstromingen nog enkele dagen duren. (Belga/EE)