Een dierentuin in Indonesië heeft het nicotineverslaafde orang-oetanvrouwtje een ontwenningskuur voorgeschreven. Voortaan zal de 15-jarige Tori op een eiland leven, waar ze van haar slechte gewoonte moet afgeraken.

Al op vijfjarige leeftijd was het mensapenvrouwtje begonnen met roken, en was ze dan ook een populaire attractie van het dierenpark van de stad Solo. Bezoekers wierpen sigarettenpeuken in haar kooi en Tori rookte ze op tot het eind.

Haar nieuw verblijf deelt ze met haar partner, het 16-jarige orang-oetanmannetje Didik. Hun kleine eiland telt vijf bomen en ligt middenin een meertje van het zooterrein. Het is de ideale plaats voor hen, zei zoodirecteur Lilik Kristianto. (Belga/TE)

Een dierentuin in Indonesië heeft het nicotineverslaafde orang-oetanvrouwtje een ontwenningskuur voorgeschreven. Voortaan zal de 15-jarige Tori op een eiland leven, waar ze van haar slechte gewoonte moet afgeraken. Al op vijfjarige leeftijd was het mensapenvrouwtje begonnen met roken, en was ze dan ook een populaire attractie van het dierenpark van de stad Solo. Bezoekers wierpen sigarettenpeuken in haar kooi en Tori rookte ze op tot het eind. Haar nieuw verblijf deelt ze met haar partner, het 16-jarige orang-oetanmannetje Didik. Hun kleine eiland telt vijf bomen en ligt middenin een meertje van het zooterrein. Het is de ideale plaats voor hen, zei zoodirecteur Lilik Kristianto. (Belga/TE)