Naast melk, spinazie en andere groenten is nu ook de Japanse groene thee ten prooi gevallen aan de te hoge stralingswaarden als gevolg van de kernramp in Fukushima na de verwoestende aardbeving in Japan.

Een maand geleden werden de eerste hoge stralingswaarden in de theeplantages vastgesteld. De theeblaadjes bevatten rond de 570 becquerel aan cesium per kilogram, terwijl de wettelijke limit 500 bedraagt.

Tienduizenden Japanse boeren worden hard getroffen door de nucleaire crisis en de problemen rond voedselveiligheid. Veel boeren hebben bovendien hun dieren tijdens de evacuatie moeten achterlaten. (TE)

Naast melk, spinazie en andere groenten is nu ook de Japanse groene thee ten prooi gevallen aan de te hoge stralingswaarden als gevolg van de kernramp in Fukushima na de verwoestende aardbeving in Japan. Een maand geleden werden de eerste hoge stralingswaarden in de theeplantages vastgesteld. De theeblaadjes bevatten rond de 570 becquerel aan cesium per kilogram, terwijl de wettelijke limit 500 bedraagt. Tienduizenden Japanse boeren worden hard getroffen door de nucleaire crisis en de problemen rond voedselveiligheid. Veel boeren hebben bovendien hun dieren tijdens de evacuatie moeten achterlaten. (TE)