Zowel de lokale als federale autoriteiten zijn aan de slag gegaan om de olie op te ruimen.

Op het strand en de rotsen van Refugio Beach in de buurt van Santa Barbara zijn grote zwarte klonters te zien. Ook het kustwater is aangetast, over een lengte van 15 kilometer. Het lek zou intussen gedicht zijn door eigenaar Plains All-American Pipeline.

De opruimwerken zouden nog dagen in beslag nemen. Het gebied rond Refugio Beach is rijk aan bijzondere fauna en flora: rond deze tijd trekken walvissen voorbij en er leven ook zeldzame zeevogels en bedreigde diersoorten. Er zijn volgens de Los Angeles Times al pelikanen in nood gesignaleerd.

(Belga/RR)

Zowel de lokale als federale autoriteiten zijn aan de slag gegaan om de olie op te ruimen.Op het strand en de rotsen van Refugio Beach in de buurt van Santa Barbara zijn grote zwarte klonters te zien. Ook het kustwater is aangetast, over een lengte van 15 kilometer. Het lek zou intussen gedicht zijn door eigenaar Plains All-American Pipeline. De opruimwerken zouden nog dagen in beslag nemen. Het gebied rond Refugio Beach is rijk aan bijzondere fauna en flora: rond deze tijd trekken walvissen voorbij en er leven ook zeldzame zeevogels en bedreigde diersoorten. Er zijn volgens de Los Angeles Times al pelikanen in nood gesignaleerd.(Belga/RR)